fbpx

Woonboerderij Brabant

Een huiselijke woon- en leefkeuken met een landelijke uitstraling

Lees verder

Keuken woonboerderij, Brabant 

Vintage keukendesign gecombineerd met ambachtelijke bewerkingstechnieken 

Een huiselijke woon- en leefkeuken met een landelijke uitstraling, met de nadruk op ambachtelijk design, hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur. Dat was de wens van de opdrachtgever. In nauwe samenwerking met architect Marco Daverveld (Daverveld Ontwerpers) realiseerde Nieuwenhuizen keukens dit stijlvolle ontwerp.

Over deze keuken

 

De landelijke keuken, ingericht met robuuste meubels en omringd door een grote raampartij is een van de eyecatchers van deze woonboerderij.

Lees meer
Het ontwerp is een mix van superstrak maatwerk en ambachtelijke details, passend bij de landelijke inrichting van de woning. Alle elementen passen tot op de millimeter nauwkeurig in de fraaie ruimte, terwijl een groot deel van de zichtbare details met de hand is bewerkt. Een zeer arbeidsintensief proces, maar essentieel om de keuken haar authentieke uitstraling te geven.

Zo zijn de zijkanten van het geborstelde natuurstenen aanrechtblad met een handmatige frijnslag bewerkt, waardoor een levendig patroon ontstaat. Ook de handgrepen en fronten zijn uniek. De grepen op de keuken zijn stuk voor stuk geproduceerd door een ambachtelijke smid. De frontpanelen zijn zorgvuldig geselecteerd en verwerkt: de structuren lopen van boven tot onderaan de fronten door, wat rust en eenheid creëert.

Alle fronten ogen als massief hout, maar zijn gemaakt van hoogwaardig, 6 millimeter dik balkenfineer. Dankzij die dikte hebben de groeven natuurgetrouwe dieptes. De uv-bestendige lak minimaliseert de risico’s op verkleuring. Achter de lades en deuren is het kastwerk gemaakt van premium watervast MDF. Dankzij deze en meer materiaalkeuzes hebben wij een keuken gerealiseerd die er over 20 jaar nog even fraai bij staat.

Specificaties

Werkblad
Hard natuursteen, gezuurd en geborsteld. Zijden handmatig gefrijnd

Getoonde opstelling
Eiland

Afwerking
6mm eikenhouten balkenfineer

Toegepaste apparatuur
Servodrive in de kasten en lades
Bora professional kookplaat met frontbediening
Quooker

Stel direct uw vraag

    Plan uw afspraak

    Een maatwerk keuken koopt u niet dagelijks. Daarom nemen we graag uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden.

    Gebruik de digitale afspraakplanner om voldoende tijd te reserveren.