fbpx

Villa Brabant

Een exclusieve keuken met kwartsiet als pronkstuk

Lees verder

Villa Brabant 

Luxe en uitnodigende uitstraling

Na 7 jaar wensten de bewoners van deze Brabantse villa vernieuwing. In de nissen van de bestaande keuken plaatsten wij deze compleet op maat gemaakte keuken. Ook het fornuis maakte plaats voor apparatuur voorzien van alle technologische gemakken. Hierin heeft apparatuur van Miele, met grote digitale displays, de overhand.

Woonhuis-brabant-04
Woonhuis-brabant-02
Woonhuis-brabant-05
Woonhuis-brabant-07
Woonhuis-brabant-09

Over deze keuken

Het selecteren van het perfecte stuk natuursteen is niet te vergelijken met het uitzoeken van een schilderij; u moet het zien en ervaren. Alleen dan zal het kloppen. Daarom reisden wij voor dit project samen met de opdrachtgever af naar Italië om in eigen persoon het meest luxe en unieke natuursteen uit te zoeken. De keus is gevallen op Michelangelo: een felbegeerde kwartsiet variant. Dit is nauwkeurig verwerkt in het werkblad, stol en het achterblad.

Daarnaast hebben wij voor de opdrachtgever de bestaande vloer compleet opgepoetst, gereinigd en opnieuw geïmpregneerd.

Lees meer
Het ontwerp is een mix van superstrak maatwerk en ambachtelijke details, passend bij de landelijke inrichting van de woning. Alle elementen passen tot op de millimeter nauwkeurig in de fraaie ruimte, terwijl een groot deel van de zichtbare details met de hand is bewerkt. Een zeer arbeidsintensief proces, maar essentieel om de keuken haar authentieke uitstraling te geven.

Zo zijn de zijkanten van het geborstelde natuurstenen aanrechtblad met een handmatige frijnslag bewerkt, waardoor een levendig patroon ontstaat. Ook de handgrepen en fronten zijn uniek. De grepen op de keuken zijn stuk voor stuk geproduceerd door een ambachtelijke smid. De frontpanelen zijn zorgvuldig geselecteerd en verwerkt: de structuren lopen van boven tot onderaan de fronten door, wat rust en eenheid creëert.

Alle fronten ogen als massief hout, maar zijn gemaakt van hoogwaardig, 6 millimeter dik balkenfineer. Dankzij die dikte hebben de groeven natuurgetrouwe dieptes. De uv-bestendige lak minimaliseert de risico’s op verkleuring. Achter de lades en deuren is het kastwerk gemaakt van premium watervast MDF. Dankzij deze en meer materiaalkeuzes hebben wij een keuken gerealiseerd die er over 20 jaar nog even fraai bij staat.

Specificaties

Werkblad
Werkblad van kwartsiet, genaamd Michelangelo. Voor dit project zijn maar liefst zeven platen ingekocht. Het werkblad is in open boek gezaagd en loopt door in de stol. Ook de achterwand is in open boek gezaagd; hiervoor zijn vier platen gebruikt.

Getoonde opstelling
Eiland

Afwerking
Hout fineer in de kleur grafiet. Het fineer is zorgvuldig geselecteerd op zo min mogelijk noesten. Daarnaast sluiten het onder- en bovenfront mooi op elkaar aan.

Toegepaste apparatuur

 • MasterCool-koelkast en MasterCool-diepvrieskast van Miele
 • Combimagnetron Miele
 • Combisteamer Miele
 • Vaatwasser Miele
 • Wijnklimaatkast AEG

Stel direct uw vraag

  Plan uw afspraak

  Een maatwerk keuken koopt u niet dagelijks. Daarom nemen we graag uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden.

  Gebruik de digitale afspraakplanner om voldoende tijd te reserveren.